Věděli jste, že sušené švestky mohou být krom sladkého mlsání a přísadou do cereálních směsí také skvělou ingrediencí pro základ povidel či dokonce švestkových omáček na maso? Vyzkoušejte je a uvidíte sami. Sušené švestky pro vás dovážíme až ze sluncem zalité Chile. Oproti švestkám sklizeným v Evropě jsou vodnatější a mazlavější, jejich chuť je ale plnější a výrazně sladší.
Švestky jsou bohatým zdrojem řady pro organismus potřebných látek. Obsahují organické kyseliny, třísloviny, dusíkaté látky, minerální látky a také řadu vitamínů. Mají také vysoký obsah vlákniny, která napomáhá správné funkci trávicího ústrojí.
Řada lidí miluje sušené švestky jen tak, jako pochutinu třeba ke svačině, nebo při večerním sledování televize. Sušené švestky jsou ale skvělým pomocníkem i v kuchyni. Můžete jimi ozvláštnit například zeleninový salát, přidat je do sladkého pečiva, či je použít jako základ na omáčku k masu
Příroda nám dává plody, které dělají náš život chutnější. Vážíme si jí a proto ji nechceme zbytečně zatěžovat. Švestky vám proto dodáme v ekologickém obalu, který můžete znovu použít díky jejich znovu uzavíratelnému designu.
I přes všechnu péči a snahu při odpeckování, nedokážeme bohužel garantovat, že se pecky v třešních nevyskytují stoprocentně. Dostupné technologie zatím dokonalé odpeckování neumožňují, a to ani po kontrole lidským pracovníkem. V třešních proto sem tam můžete narazit na pecku nebo její fragment.