Vychutnejte si nesolené arašídy, suchým vzduchem opražené do křupava, které k nám doputovaly až ze slunné Argentiny. Jsou plné zdraví prospěšných látek a opravdu chutné. Kdo by neznal arašídy. Milujeme je jen tak na zobání i jako přídavek do veliké řady pokrmů. Věděli jste ale, že arašídy vlastně nejsou oříšky? Jedná se o plody podzemnice olejné a ve skutečnosti patří mezi luštěniny. Mnohem blíže než k oříškům tak mají k fazolím. Arašídy, nebo také burské oříšky, navíc obsahují řadu tělu prospěšných látek a jsou pražené suchým vzduchem. Můžete je tak mlsat kdykoliv a bez výčitek.
Arašídy obsahují celou řadu zdraví prospěšných látek. Nejzajímavější je jejich obsah bílkovin, který tvoří přibližně čtvrtinu jejich objemu. Obsahují také značné množství vlákniny, která je nezbytná pro správný chod zažívacího ústrojí a vitamíny skupiny B, vitamín A a E a také hořčík, draslík a fluor.
Arašídy můžete zobat jen tak jako svačinku, či třeba místo chipsů. Přidat je ale můžete také do řady pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní, či z nich vyrobit arašídové máslo. Stačí, když je lehce opražíte na sucho na pánvi a potom rozmixujete. Vznikne tak mazlavá hmota, kterou můžete použít jako rostlinnou alternativu másla, nebo ji přidat například při pečení do těsta na sušenky nebo oblíbené muffiny.
Příroda nám dává plody, které dělají náš život chutnější. Vážíme si jí a proto ji nechceme zbytečně zatěžovat. Arašídy vám proto dodáme v ekologickém obalu, který můžete znovu použít díky jejich znovu uzavíratelnému designu.