Stále více oblíbený zázvor v jeho sušené podobě. Tento obsahuje přidané množství cukru, abyste si na něm mohli pochutnávat i bez předchozího zpracování. Zázvor se těší stále větší oblibě a není se čemu divit. Obsahuje řadu důležitých látek, které mají blahodárný vliv na zdraví organismu a navíc je skvělým pomocníkem v kuchyni. Ať už se rozhodnete použít ho při vaření, pečení nebo při přípravě horkých nápojů, určitě si ho zamilujete.
Zázvor je zdrojem vitamínů A, B1, B2, B6, C a E a obsahuje také draslík, hořčík, sodík, vápník a železo. Doslova nabitý je antioxidanty, které jsou nezbytné v boji organismu proti volným radikálům. Právě ty stojí v pozadí mnoha zdravotních potíží. Skvělý je také pro obsah vlákniny, která je nezbytná pro správnou funkci zažívacího ústrojí.
Zázvor pochází původně z Číny, kde se pěstoval již před mnoha tisíci lety. Odtud se dostal do Indie a Středomoří. Je to tropická rostlina, která má dužnatý oddenek a z něj roste vysoká lodyha. Právě oddenek je část, která se používá nejčastěji. Tento zázvor pochází z Thajska. Přidáváme do něj cukr, abyste si na něm mohli pochutnávat i bez předchozí úpravy.
Zázvor je nezastupitelnou součástí zejména asijské kuchyně, docela dobře ho ale můžete propašovat i do té české. Vyzkoušejte jeho kousky přidat třeba do biskupského chlebíčku nebo do perníku a sami uvidíte, jaká kouzla dokáže. Pokud jste milovníky netradičních čajů, máme pro vás tip. Smíchejte kousky sušeného zázvoru s trochou jablečného kompotu a zalijte vaším oblíbeným černým čajem. Budete mile překvapeni.
Příroda nám dává plody, které dělají náš život chutnější. Vážíme si jí a proto ji nechceme zbytečně zatěžovat. Zázvor vám proto dodáme v ekologickém obalu, který můžete znovu použít díky jejich znovu uzavíratelnému designu.