Z tureckého slunce rovnou na váš stůl. Jemně solená rajčata sušená na slunci se stanou skvělým pomocníkem ve vaší kuchyni. Sušená rajčata využijete při přípravě salátů, těstovin i při pečení slaného pečiva. Tato lahůdka je stálicí v kuchyních řady milovníků dobrého a kvalitního stravování.
Největší předností rajčat je karotenoid zvaný lykopen. Ten je důležitý pro lidský organismus zejména proto, že podobně jako ostatní antioxidanty působí proti volným radikálům. Nachází se ve slupce a těsně pod ní a v plodech zůstává i po jejich usušení, kdy je dokonce mnohem lépe stravitelný. Rajčata vypěstovaná na tureckých pláních jsou plná zdraví prospěšných látek a hlavně neodolatelné chuti. Jakmile dozrají, jsou napůlena a sušena přímo na slunci. Tento proces trvá 5-7 dní a závisí na okolní teplotě a počasí jako takovém. Probíhá mezi červnem a srpnem
Jemně solená sušená rajčata využijete v přípravě mnoha pokrmů. Výborně se hodí do salátů, pomazánek, těstovin, ale třeba i na pizzu nebo do kuskusu. Rozhodně se neztratí ani při pečení slaných pochutin. Vyzkoušejte třeba slané muffiny se sušenými rajčaty, vlašskými ořechy a gorgonzolou. Určitě si pochutnáte.
Příroda nám dává plody, které dělají náš život chutnější. Vážíme si jí a proto ji nechceme zbytečně zatěžovat. Sušená rajčata vám proto dodáme v ekologickém obalu, který můžete znovu použít díky jejich znovu uzavíratelnému designu.