Mandle jsou naprostou stálicí jídelníčku mnohých z nás, a není se čemu divit. Obsahují řadu zdraví prospěšných látek a navíc je v kuchyni využijete na mnoho způsobů. Někteří vědci tvrdí, že mandloň byla prvním ovocným druhem, který člověk záměrně pěstoval. Byly nalezeny v hrobce Tutanchamona, jenž žil více než 1300 let před naším letopočtem, ale existují ještě mnohem starší nálezy, až z období mladší doby bronzové. Zařaďte je do svého jídelníčku a rozhodně nebudete litovat. Velikostní označení 23/25 značí, že na jednu unci připadá 23 až 25 celých jader. Čím menší je číslo, tím větší je velikost jednotlivých mandlí. A větší mandle znamenají více chuti.
Mandle obsahují celou řadu pro tělo nezbytných minerálů. Kombinace hořčíku, vápníku, draslíku, zinku a železa je ideální pro zdravou pleť, vlasy, kosti, nehty i zuby. V mandlích najdete také řadu antioxidantů, které chrání cévy, srdce a působí pozitivně proti stárnutí organismu. Výborné jsou také jako pomocník při redukčních dietách. Mají vysoký obsah zdravých tuků, které pomáhají při udržení optimální váhy a jsou zásadní pro mnoho fyziologických procesů v organismu. Hrst mandlí, přibližně 20 g, obsahuje 123 kalorií, 4 g bílkovin, 4 g sacharidů, 10 g tuků a 3,5 g vlákniny. Už malá hrst tak stačí k zahnání hladu a navození pocitu sytosti.
Mandle mají v naší kuchyni řadu využití. Můžete je použít jako posypku na sladké domácí pečivo, do omáček nebo třeba jako zpestření pečeného kuřete. Skvělé jsou na výrobu mandlové mouky, rostlinného mléka nebo másla. Z mandlí také vykouzlíte zdravé dezerty, po kterých se jen zapráší. Zkuste je a uvidíte sami
Příroda nám dává plody, které dělají náš život chutnější. Vážíme si jí a proto ji nechceme zbytečně zatěžovat. Mandle vám proto dodáme v ekologickém obalu, který můžete znovu použít díky jejich znovu uzavíratelnému designu.