Mandle jsou naprostou stálicí jídelníčku mnohých z nás, a není se čemu divit. Obsahují řadu zdraví prospěšných látek a navíc je v kuchyni využijete na mnoho způsobů. Naše mandle byly vypěstovány v USA, pražíme je však až u nás v ČR, a to v těch nejlepších zařízeních. Jedině tak dokážeme splnit vysoké nároky našich zákazníků. Někteří vědci tvrdí, že mandloň byla prvním ovocným druhem, který člověk záměrně pěstoval. Byly nalezeny v hrobce Tutanchamona, jenž žil více než 1300 let před naším letopočtem, ale existují ještě mnohem starší nálezy, až z období mladší doby bronzové. Velikostní označení 23/25 značí, že na jednu unci připadá 23 až 25 celých jader. Čím menší je číslo, tím větší je velikost jednotlivých mandlí. A větší mandle znamenají více chuti.
Mandle mají v naší kuchyni řadu využití. Ty pražené a jemně solené nejlépe chutnají třeba k vínu nebo pivu, využijete je ale i do salátů nebo jako ozdobu na polévky. Můžete je použít i při vaření, jen pozor, ať jídlo nepřesolíte. Nic nezkazíte, když je před přidáním do jídla propláchnete vodou a zbavíte přebytečné soli.
Mandle obsahují celou řadu pro tělo nezbytných minerálů. Kombinace hořčíku, vápníku, draslíku, zinku a železa je ideální pro zdravou pleť, vlasy, kosti, nehty i zuby. V mandlích najdete také řadu antioxidantů, které chrání cévy, srdce a působí pozitivně proti stárnutí organismu. Výborné jsou také jako pomocník při redukčních dietách. Mají vysoký obsah zdravých tuků, které pomáhají při udržení optimální váhy a jsou zásadní pro mnoho fyziologických procesů v organismu. Hrst mandlí, přibližně 20 g, obsahuje 123 kalorií, 4 g bílkovin, 4 g sacharidů, 10 g tuků a 3,5 g vlákniny. Už malá hrst tak stačí k zahnání hladu a navození pocitu sytosti.
Příroda nám dává plody, které dělají náš život chutnější. Vážíme si jí a proto ji nechceme zbytečně zatěžovat. Mandle Bery Jones vám proto dodáme v ekologickém obalu, který můžete znovu použít díky jejich znovu uzavíratelnému designu.